Mnenja bralcev o Ivanu Sivcu

DOROTEJA
18.01.2019 ob 15:07

Spoštovani g. Sivec!

Pravkar sem prebrala vašo knjigo SANJE, DALJŠE OD ŽIVLJENJA. Knjiga mi je zelo polepšala letošnje novoletne praznike. Je res prečudovita.
Naj Vam zaupam, da sem še starega kova in da rada berem knjige, še posebno Vaše. Razume se, da je tako, saj sem po očetovi strani daljna Prešernova sorodnica, po mamini pa Jenkova.
To mi je res v čast.
Želim Vam še na mnoga leta, veliko zdravja in še kaj napišite!

Doroteja P.Majda L.
18.01.2019 ob 11:20

Hvala za lepo knjigo Izgubljeno srce. Gospod Kunej je prav zapisov, da ste zelo disciplinirani in delovni. To morajo biti tam doli v Krškem veseli, da so dobili tako dragoceno knjigo.
Napišite še kaj takega lepega, prosim!

MajdaToni
15.01.2019 ob 17:30

Gospod Sivec,
danes pišejo v Slovenskih novicah, kako ste dobri. Na dveh straneh.
Malo pretiravajo, a dobri ste res!
Čestitke!

ToniMija
15.01.2019 ob 09:10

Knjiga Izgubljeno srce me je prešinila. ODLIČNA, gospod pisatelj. In tudi vznemirila. Kaj delajo naše oblasti, da SRCA ne vrnejo v Brestanico, tam kjer mora biti.
Upam, da se bo prav s pomočjo vaše knjige to uredilo.

hvaležna bralka
MijaMatevž
13.01.2019 ob 15:04

Knjiga IZGUBLJENO SRCE je RES neverjetno dobra, pa še lepe fotografije so zraven. To pa je nekaj za Brestanico!

m.Helena
13.01.2019 ob 06:44

Spoštovani g.Ivan
Ob vašem novem romanu IZGUBLJENO SRCE, ki je prekrasen in ga bom z veseljem priporočala vsem prijateljem, Vam veselo nazdravljam!
Vse dobro in lep.pozdrav iz Brestanice.....
Poleg vašega romana paše tudi kozarec grajske penine.
Lp HelenaDanica Z.
11.01.2019 ob 10:35

Ivan Sivec
Izgubljeno srce
SLOVENSKE GRAJSKE ZGODBE

Knjigo pisatelja Ivana Sivca Izgubljeno srce sem prejel v roke s posebnim rešpektom. Seveda predvsem zato, ker je to njegova 150. knjiga. Osupljiva številka!
Gospod Lojze Kunej, predsednik društva Gabriel Giraud, je v spremni besedi knjige zapisal, da se v žilah pisatelja Sivca pretakajo vrline menihov trapistov: skromnost, klenost, neuklonljivost, delavnost, spretnost, bistrost duha, stroga disciplina … predvsem pa izredna ustvarjalnost.
Jaz dodajam še naslednje, ki zagotovo tudi trapistom niso bile čisto tuje: natančnost, prijaznost, zanesljivost, odločnost, zvedavost, odgovornost, humornost, pronicljivost, skrivnostnost, iskrivost, igrivost, marljivost, radoživost, zvestoba, pozornost …
Spremno besedo vedno preberem pred branjem glavne vsebine in na koncu branja še enkrat.
Tokrat sta oba avtorja spremnih besed – predsednik društva Lojze Kunej in kustosinja Irena Fürst zelo dragoceno odstrla preteklost zgodovine gradu Rajhenburg. Obe spremni besedi sta tudi zelo poučni in bodo tako tamkajšnjim domačinom kot tudi vsem drugim Slovencem na široko odprla oči, v kako pomembnem kraju živijo in kako odločilne stvari so se odvijale v Rajhenburgu, današnji Brestanici.
In zdaj h knjigi! Sem kar vedela, da nam bo pisatelj spet prepletel med zgodbo kakšno skrivnost. In jo je. Čestitam za to presenečenje, ki sem ga razkrila šele na koncu.
Ko sem prebrala zgodbo Izgubljeno srce, se je v meni naselil nemir. Prepričana sem bila, da se bo izgubljenost' nanašala samo na dejansko menihovo srce in da v zgodbi ne bo nič romantike. Pa sem se krepko uštela.
Prišlo je do takih zapletov in opisov, da …
Da se kar nizajo druga za drugo, se med seboj prepletajo, pa dogajanje v Franciji in na samem gradu, pa po vaseh v bližini gradu, pa v Zagrebu … Lahko rečem, da je kar pogumen, tale gospod Sivec, da si je to upal napisati o enem menihu, saj je vmes veliko ljubezni in še marsikaj drugega nepredvidljivega. In pa tudi poučnega za staro in mlado. Skrivnostni zapiski patra Bernarda nas bralce pošteno vržejo s tira. V začetkih romana pa je tudi mnogo življenjskih iztočnic in podukov.
Predvsem pa mi je blizu nagovarjanje brata Bernarda, se moramo biti – pri kateri koli življenjski izkušnji – pogumni, odkriti, nesebični.
So Sivčeve besede in stavki, ki so vredni večkratnega branja. Naj se ustavimo samo ob dveh:
„Vrednost tišine.“
„Obeti zaupanja.“
Pa ne samo sam roman, ki je vreden večkratnega branja, tudi Sivčeve fotografije so odlične, znova pa sem ugotovila, da zna vedno poiskati za pomoč verodostojne osebe, od gospe kustosinje do patra v Banja Luki. Ob koncu pa se vsem, ki so mu stali ob strani, tudi spoštljivo zahvali. In kako srčen je gospod Kunej! Brez njega knjige ne bi bilo. Še manj pa brez Sivca. Ko boste knjigo prebrali, boste razumeli tudi to.
Upam, da se bodo v tem stilu Slovenske grajske zgodbe tudi nadaljevale.
Gospodu pisatelju pa želim veliko zdravja, da bomo tudi v prihodnjih letih uživali v napetih dogodivščinah po grajskih sobanah.
Tako njemu kot njegovi muzi, ženi Sonji, želim veliko ZDRAVJA in SREČE, skupaj s puhasto snežinkasto razglednico, zazrto v januar 2019
Danica Zupan, ŠentrupertVinko
10.01.2019 ob 06:44

Spoštovani prijatelj Lojze!


Sporočam, da sem Sivčevo knjigo predal obema prijateljema. Med prazniki sem jo prebral na mah, v enem dnevu. Moram reči, da me je prijetno presenetila. Morda tudi zato, ker sem bil v pričakovanju izida knjige preveč nezaupljiv. Zgodba o Radejevih je privlačna, napeta, zanimiva, čeprav na trenutke skoraj neverjetna. Saj je izmišljena, kajne? Ali pa morda sloni na nekaterih resničnih doživljajih? Avtor je vanjo posrečeno vpletel vse prvine trapistovskega reda, kar je dragoceno. Bralec lahko tako nazorno spoznava življenje trapistov, ustroj njihovega reda, njihovo naprednost in delavnost. Mislim, da smo knjige lahko veseli.

Tvoj prijatelj VinkoStatistika
09.01.2019 ob 16:51

V minulem letu, v letu 2018, je bilo po podatkih cobissa v slovenskih knjižnicah izposojenih

34.302 Sivčevih knjig.


Največkrat izposojene knjige so bile:

1) Ne pozabi najine ljubezni ...... 1538 krat

2) Prihajam vsak dan na breg ...... 852

3) Vitezi jutranje zarje .......... 813

4) Samotna divja roža ............. 742

5) Zadnji mega žur ................ 725

6) Kraljica s tremi kronami ....... 696

7) Bleščeče celjske zvezde ........ 681

8) Poslednji celjski knez ......... 622

9) Kralj Samo ..................... 517

10) Dopust s taščo ................ 508

ITN.Pavel Č.
07.01.2019 ob 17:39

Prebral sem Izgubljeno srce.
Lepa knjiga.
Pa tudi zelo lepe slike. Prav ponosen sem, da je pri nas tako lepo.

PavelFranc K.
06.01.2019 ob 11:04

Čestitam h knjigi Izgubljeno srce. To bo šlo v zgodovino.Nihče o Rajhenburgu in Brestanici ni opisal to še nikdar tako lepo in obsežno. Čeprav niste iz naših krajev, bom rekel: Gospod pisatelj, kapo dol pred Vami!

Franc K.Marjana
05.01.2019 ob 16:23

Gospod pisatelj,

prebrala sem vašo knjigo Izgubljeno srce in moram vam povedati, da mi je bila zelo všeč. Lepo ste spletli zgodbo in lepo prikazali tako trapiste kot ljudi na gradu in pod gradom Rajhenburg. Gospoda Lojzeta Kuneja pa dobro poznam in moram reči, da je to pošten in prijazen človek, katerega vsi spoštujemo in se mu klanjamo kot domačinu.
Le tako naprej!


MarjanaEdi
03.01.2019 ob 15:51

A mi lahko napišete obnovo Zadnji mega žurMeri K.
01.01.2019 ob 16:35

Gospod pisatelj,
ob praznikih vedno preberem kako vašo knjigo.
Tokrat sem DVE.
O Aljaski in Ne pozabi najine ljubezni.
Dvakrat zanimivo.
Želim Vam obilo zanimivih knjig tudi v novem letu 2019!Jernej
01.01.2019 ob 08:39

DOBRO JUTRO TER ZDRAVO,SREČNO IN USPEŠNO NOVO LETO 2019!

bralec Jernej

(mnenja iz druge polovice leta 2018)     NAPREJ >>>