Jože Zupan
15.10.2019 ob 06:08

Dragi pisatelj IVAN SIVEC,
slovesno sporočam, da je knjiga OBRAČUN OB POLNI LUNI že prebrana; to dokazuje, da je spet napeto branje. Z Vašim delom sem se družil daleč čez polnoč …
Prvi vtis ob branju je romal k misli, da bo treba novo Helgo Glušič, ki bo razvrstila, katere so Vaše najboljše knjige. Po načelu, da imajo vsake oči svojega malarja, so tudi različna mnenja bogastvo.
Naslovnica je skladna z naslovom: mračna, temačna, skrivnostna; avtorici se pozna, da ji je bila vsebina dela dobro poznana …
Znova poudarjam: Priznanje, ker ste iz tako skopega zgodovinskega gradiva ustvarili zgodbo, ki sega v daljno preteklost, a nagovarja sedanje generacije.
Vaša domišljija drvi sto na uro. Včasih popolnoma drugače, kot pričakuje bralec – včasih je že na meji mogočega, a to ustvarja napetost in bo marsikdo rad segel po tem delu.
Bodi potoženo, vendar se nikakor ne strinjam, da je bila Ledena tako lepo nagrajena. Morda pa je skladno z gorenjskim pregovorom, da imajo lajdre v življenju vedno srečo.
Tudi ta knjiga ima lepo število liričnih utrinkov; zaradi njih je knjiga še posebej dragocena.
In še: Knjiga je znova rezultat poglobljenih priprav – mislim, da ste na potek zgodbe mislili celo ponoči; živeli ste z junaki, kot da jih vse poznate.
Hvala, hvala Vam!

In še: Lep preostanek dneva želim!

Jože ZUPAN
(Schwentnerjev nagrajenec)


Marinka Uršič
14.10.2019 ob 22:14

SIMON GREGORČIČ – V ČRTICAH, PESMIH IN SLIKAH, tokrat o Goriškem slavčku nekoliko drugače napisana knjiga Ivana Sivca!

V preteklosti, smo namreč že bili deležni dveh zelo lepih biografskih knjižnih del o pesniku Gregorčiču z naslovom Biseri bolečine in pa Planinska roža, ki se nanaša na Gregorčičevo tiho in prepovedano ljubezen Dragojilo Milekovo.

Ta, zadnja knjiga, bo še posebno dobrodošla mlajšim bralcem, zlasti šolarjem, ker bodo iz nje na poljuden način izvedeli vse in še mnogo več, kar naj bi o našem pesniku Simonu Gregorčiču izvedeli iz učbenikov. Knjiga je kombinacija črtic o Gregorčičevem življenju, njegovih (ključnih)pesmi in pa bogat izbor ilustracij, kar nam še bolj približa in razjasni pesnikovo delovanje.
Skratka, zanimivo branje, ki me je čisto prevzelo in se mi milo dotaknilo duše!

Hvala Vam, cenjeni pisatelj Ivan Sivec – tudi za to pomembno knjižno delo!


1088. PREDSTAVITEV
13.10.2019 ob 18:25

Slavnostni govornik na Slomškovi slovesni akademiji – pripravila Kmetijsko gozdarska zbornica

Spoštovani gospod pisatelj!

Že dolgo sem si želel, da bi se srečal z Vami. To, da sva se srečala na slavnostni akademiji, mi je še v posebno čast.
Hvala za današnje lepe trenutke. Vedno Vas bom občudoval!

Predsednik KGZS Cvetko Zupančič

Dragi pisatelj Ivan Sivec!

Počaščen sem, da ste na 16. vseslovenskem srečanju kmetov na Slomu pri domačiji A. M. Slomška predstavili zgodovino Slovencev na tako izviren način. Veliko mi pomeni tudi Vaša zavestna odločitev, da znate ob zgodovinskih dejstvih vdihniti tudi humor in samonikel pogled na zgodovino in življenje nasploh.
Želim Vam, da bi zapisali še veliko spodbudnih misli, pa naj bodo v romanu ali verzu.
Lojz Kačičnik, župnik na Ponikvi


I. S.
11.10.2019 ob 09:11

V današnjem Delu je objavljen odmev na torkov članek v Književnih listih. Ker je v Pismih bralcev objavljen nekoliko okrnjen – pravijo, da zaradi prostorske stiske – ga tu objavljam v celoti:

BARBARA CELJSKA ŽRTEV OBREKOVANJA IN LAŽI

V torkovem Delu (8. 10. 2019) je v Književnih listih objavljen obsežen članek izpod peresa Špele Kuralt o Barbari Celjski. Gre za slavospev knjigi Daniele Dvoŕakové, ki je pri Celjski Mohorjevi družbi izšla v prevodu Andreja Rozmana. Vse navedeno v knjigi sicer drži, res pa tudi je – na kar so me te dni opozorili tudi številni bralci – da so vse to in še mnogo več že prebrali v moji knjigi z naslovom Kraljica s tremi kronami. Dejstvo je, da je moja knjiga izšla že leta 2016, torej pred tremi leti, in da jo je po podatkih knjižničnega sistema cobiss doslej prebralo, skupaj z elektronsko obliko, kar 3423 slovenskih bralcev. In da bo še bolj razumljivo! Gre za eno od mojih knjig iz petoknjižja o Celjskih grofih in knezih. Moja knjiga o Barbari Celjski ima 304 strani, v knjigi je 32 strani barvnih fotografij (precej arhivskih), navedena pa je tudi uporabljena literatura. Poleg ob prevedeni knjigi omenjene avtorice strokovnega gradiva Rolande Germadnik Fugger imam navedenih še 84 (štiriinosemdeset!) drugih knjižnih virov. Vse pa je podprto tudi s slikovnim gradivom, ki sem ga zbral na svoji raziskovalni poti od Celja do hrvaškega Kalnika, od madžarskega Székesfehétvára (Stolnega Belega grada) do Prage, od Melnika do Konstance. Vse te kraje, povezane z Barbaro Celjsko, sem seveda osebno obiskal, pregledal marsikateri arhiv in muzej, se pogovarjal z mnogimi znanstveniki itd. Gre za večletno delo, podobno kot pri drugih štirih knjigah o velikih Celjanih. Za vse to mi ni žal, saj so bralci tudi ta roman nagradili s pozornim in množičnim branjem.
Toliko v pojasnilo avtorici članka, ki očitno te moje knjige ne pozna, pa tudi uredništvu CMD, ki je komaj tri leta po izidu moje knjige o Barbari Celjski uvrstila v svoj program prevod slovaške avtorice kot veliko noviteto. In da ne bo pomote! Vsaka knjiga, ki odstira nova obzorja, je vredna pozornosti, a da bralci ne bi bili prehudo zavedeni, je vendarle treba napisati resnico.
Mag. Ivan Sivec, slovenski pisatelj
Medvedova 5, Mengeš


Jože
08.10.2019 ob 20:23

Čestitam k izidu 157. knjige. Neverjetno! In to se dogaja v naši mali Sloveniji. Posekali ste vse rekorde.
Posebno pa mi je všeč, da ste dobili državno odlikovanje.
In da ste napisali novo zgodovinsko knjigo.
Vi ste svetovni fenomen!!!
Komaj čakam, da knjigo dobijo v knjižnicah!!!

Jože


Jani
06.10.2019 ob 18:24

Se strinjam z gospo Danico.
Jani


Danica Z.
02.10.2019 ob 16:52

Prebrala sem knjigo
SIMON GREGORČIČ
v črticah, pesmih in slikah.
Napisal jo je pisatelj Ivan Sivec.

To ni njegova prva knjiga o goriškem slavčku, zato ga res odlično pozna. Poglobljeno in z ljubeznijo do njegovega življenja in dela se mu je približal v besedi in sliki. In tako ga je predstavil tudi bralcem.
Pohvalo za izdajo te, že na pogled lepe knjige, izrekam tudi založbi Karantanija, ter še posebej urednici – tudi za neoporečno jezikovni pregled.
Pisatelj Sivec zna poiskati tudi pravega zapisovalca spremne besede. Kako presenetljivo – to je kar daljni sorodnik Simona Gregorčiča – Pavel Gregorčič. Že naslov: Z Gregorčičem v prihodnost – vse nagovarja k temu, kar je pravzaprav dediščina Simona Gregorčiča: krepitev domovinske zavesti.
Ampak, le kako bi človek prepričal učitelje, da so s to knjigo dobili dragocen priročnik za domovinsko vzgojo? Še posebej seveda Primorci. Pa tudi povsod drugod po Sloveniji, kjer o tem največkrat razpravljamo zgolj paragrafarsko. Učence bi bilo dobro napotiti k starim staršem, da bi jim zapeli najbolj znani Gregorčičevi ponarodeli pesmi: Veseli pastir in njega ni. In treba bi jim bilo seveda razložiti, kaj pomeni ponarodela pesem in še to, da se ponarodelost res ne zgodi zlepa.
Seveda je najbolj neminljiva Gregorčičeva pesem Soči, ki je tudi v knjigi, poleg črtice o tem, kako je ta pesem nastala seveda. O tem bi učenci lahko pisali dolge in pomembne spise …
Naj mi milozvočni in nadvse domoljubni pesnik Simon Gregorčič ne zameri, da sem in se bom še kar precej časa raje posvečala pisatelju Ivanu Sivcu, ki je prav s svojimi uvodnimi besedami v vsako poglavje, v vsako svojo črtico o Gregorčiču, bralce napotil naravnost v bistvo vsake pesmi, pa tudi k samemu poetu nasploh. Nasploh je imel Sivec veliko dela. O tem pričajo tudi Viri in literatura, pa Slovarček manj znanih izrazov, pa zbrane črno-bele fotografije iz arhivov in njegove, Sivčeve, imenitne barvne fotografije iz današnjega časa. Tako goriški slavček zaživi pred nami v vseh čudovitih odtenkih.
Vsekakor gre za zelo lepo knjigo, ki je lepa že na vpogled, še bolj pa po vsebini. Je pa tudi nadvse poučna v vseh pogledih. Ko jo boste prebirali, mi boste zagotovo pritrdili.
Pisatelj Ivan Sivec je s svojim osupljivim pisateljskim opusom več kot zgled za presežek, ki pokaže, kaj lahko doseže človek s talentom in hkrati pridnostjo. In prav to oboje na srečo Slovencev združuje prav Sivec.
Zato: HVALA pisatelju Ivanu Sivcu za obujenega Simona Gregorčiča, za vso resnico o njegovi neizpeti ljubezni učiteljici Dragojili, nasploh za veliko iskrene ljubezni. Gotovo mu je tudi Simon Gregorčič od tam zgoraj ‘poslal kakšen hvaležen SMS.’
Knjiga o Simonu Gregorčiču je vredna spoštljive pozornosti.

V Šentrupertu na Dolenjskem, na pragu jeseni 2019
Danica Zupan


STATISTIKA
01.10.2019 ob 20:26

V prvih devetih mesecih leta 2019 je bilo
v slovenskih knjižnicah izposojenih

29.101 Sivčevih knjig.

Največkrat izposojene so bile:

1) Izgubljeno srce ………….. 1280 krat

2) Ne pozabi najine ljubezni ….. 1018

3) Prihajam vsak dan na breg ….. 698

4)Vitezi jutranje zarje ………. 555

5) Sanje, daljše od življenja …. 536

6) Samotna divja roža ………… 477

7) Kraljica s tremi kronami ……. 460

Idr.


1087. PREDSTAVITEV
28.09.2019 ob 06:27

Šentprimož na avstrijskem Koroškem
Predstavitev knjige RADOVAN GOBEC

Spoštovani!

Prof. Radovan Gobec je imel z MePZ Danica tesne stike, predvsem preko pevovodje Hanzija Kežarja, ki je pri njem obiskoval vrsto seminarjev, od njega pa tudi dobival dragoceno gradivo. Prof. Gobec je v našem Šentprimožu prirejal tudi pevske seminarje in tukaj gostil tudi pevski zbor Krka.
Pri društvu smo se spomnili Gobčeve 70-letnice, ob kateri je bil tudi navzoč. Za otvoritev našega Kulturnega doma Danica je skomponiral otvoritveno pesem.
Zelo nas veseli, cenjeni pisatelj g. Ivan Sivec, da ste napisali knjigo o Gobcu in jo predstavili tudi v našem Kulturnem domu.
Hvala Vam!
Slavko Polzer in Samo Wakouvnig


1086. PREDSTAVITEV
28.09.2019 ob 06:14

TISKOVNA KONFERENCA ZA AVSTRIJSKE MEDIJE –
KNJIGA O RADOVANU GOBCU

Spoštovani pisatelj!

Zelo me veseli, da sem danes tudi osebno lahko spoznala izredno ustvarjalnega pisatelja Ivana Sivca. Hvala Vam za zelo zanimivo predstavitev!

Zalka Kelih,
tajnica Krščansko kulturne zveze,
Celovec

Še na mnoga ustvarjalna leta!
Bog blagoslovi vaše delo.
Hvala za čudovito knjigo o Radovanu Gobcu.Zaslužil si jo je!

Nužej Tolmaier.
dolgoletni tajnik
in vsestranski koroški kulturnik


Jože Z.
24.09.2019 ob 05:52

Dragi pisatelj IVAN SIVEC,

že France Bevk je rekel: Knjiga, ki ni vredna dvakratnega branja, tudi enkratnega ni vredna. Obljubim, da bom delo Simon Gregorčič še enkrat prebral, ker sem jo bral v času, ko se je že v meni pasla bolezen. A je bilo tako napeto branje, da nisem mogel nehati.
Moram reči, da se me je delo dotaknilo – tudi zato, ker mi je mama recitirala Soči, pa čeprav je imela samo štiri razrede osnovne šole in je že morala sosedom pasti krave v planini, ko je imela enajst let. Drug spomin nanj je vezan z verzi, ki jih je napisala sestrična v Spominsko knjigo pri mojih desetih letih: Odpri srce, odpri roke, otiraj bratovske solze.
Znova poudarjam: najlepši deli knjige so v uvodnih mislih posameznega poglavja, večkrat lirično obarvani. Pesmi so spretno vložene, kot da bi se vse odvijalo po časovnem zaporedju.
Kakor se čudno sliši, se mi zdi, da je bilo za Simona kar prav, da je navzven dvakrat zatajil Dragojilo, saj jo je vseskozi nosil v srcu – tu pa je ni mogel nihče omadeževati. Vem pa, da je ljubezen, ki ni mogla biti do kraja izživeta, obema skrajšala življenje.
Nekaj pa mi je manj jasno – zakaj je bil Simon jezen na Jurčiča, če pa ga je užalil Levstik?! Tudi zato bom delo z veseljem še enkrat prebral. Sicer pa je vaša knjiga že z zunanjostjo tako privlačna, da te delo kar vabi, da bi bilo v Tvoji lasti. Zato še enkrat: Hvala, hvala!
Ob vsem delu pa ste vredni predvsem občudovanja – kot sem že nekoč omenil, Vi ustvarjate tudi med spanjem – kadar imate knjigo pred seboj, se ji posvetite do popolnosti in navadni Zemljani imamo kar malo moralnega mačka, ker ne znamo tako v polnosti živeti, kot Vi živite, hkrati pa v delu do popolnosti uživate, saj drugače ne bi moglo biti tako v srce segajoče pisanje o goriškem slavčku.

Jože Zupan


Mengšanka
21.09.2019 ob 16:20

Včeraj sem Vas videla v Mengšu v dvorani, ko ste prejeli priznanje od Mengeške godbe. Čestitam!
Godba je odlična, Vi pa tudi vsestranski!
Bravo!

Mengšanka


Lojze K.
14.09.2019 ob 13:39

Spoštovani gospod pisatelj, pesnik, svetovni popotnik!

Najprej iskrene čestitke ob 156-ti napisani in izdani knjigi.Mont Everest se pospešeno bliža. Vem, da ste v svoji neusahljivi umetniški ustvarjalnosti v polno zaposlen. Zato ne želim motiti laboratorijsko disciplino ali natančno odmerjen čas. Občasno pogledam na Vaš Facebook in natančno vem kaj se dogaja. Tokrat pa Vam moram nekaj zaupati. Moja mama je obsedena z Vašimi pesmimi. Zbirko »Pod cvetočimi kostanji« je že trikrat prebrala. Sedaj jih je pričela tudi lastno-ročno prepisovati in pošiljati sorodnikom. Mojemu bratrancu – njenemu nečaku za Abrahama, bratrancema enojajčnima dvojčkoma za skupno zlato poroko, bratrancema – enemu v Savinjsko dolino drugemu v Avstralijo za 80 letnico… Juretu Bajuku v Mendozo ob zlati poroki pa je poslala kar dve: Ob zlati poroki in Zlata poroka. Seveda je pod vsako z velikim veseljem in ponosom, ker Vas osebno pozna, pripisala tudi ime in priimek avtorja.

Hočem reči, da je Vaša umetniška sled mogočna. Kot je mogočna tudi največja gora sveta Mont Everest. Kapo dol, veliki slovenski pisatelj, pesnik in svetovni popotnik!

Sam pa se nahajam v zadnjem mesecu rehabilitacije. Lepo diham, hodim, tudi govorim. Nič več me ne duši. Verjamem, da tudi Vaša ledvica dela kot perpetuum mobile! Naj tako ostane! Še dolgo, dolgo,… vrsto let.

Prisrčen pozdrav tudi spoštovani soprogi Sonji in vsem Vajinim dragim, Lojze


Nejc
12.09.2019 ob 16:56

Ful dobr pišeš!!! Nejc


statistika
08.09.2019 ob 13:09

V prvih osmih mesecih leta 2019 je bilo v slovenskih knjižnicah izposojenih

26.835 Sivčevih knjig.

Najbolj izospojene knjige so bile:

1) Izgubljeno srce ………… 1209 krat

2) Ne pozabi najine ljubezni .. 932

3) Prihajam vsak dan na breg … 634

4) Sanje, daljše od življenja .. 526

5) Prihajam vsak dan na breg …. 516

6) Zadnji mega žur ………….. 513

7) Samotna divja roža ……….. 443

itn.


Miklavž
08.09.2019 ob 11:29

Čestitam k visokemu državnemu odlikovanju.
Zaslužili ste si ga.
In rad berem vaše knjige.
Le tako naprej!

Miklavž s Štajerske


NUŠA
04.09.2019 ob 12:20

Rada berem vaše knjige. So vsebinske in ni lepotičenja. Zame ste najboljši slovenski novodobni realist.
Pa še čestitke za državno odlikovanje.
Zaslužili ste si ga!

Naša


Meri
02.09.2019 ob 11:15

Vaše knjige so mi všeč, ker so življenjske in niso nič zlagane. Priporočam jih vsem bralcem – ta starim in še bolj ta mladim.
Hvala!

Meri


Marička
30.08.2019 ob 10:04

Gospod pisatelj,

redno berem vaše knjige. Tako rekoč vse sem že prebrala. Najboljše so zgodovinske o celjskih grofih in knezih, pa o Tuštanju in Rajhenburgu. Rojeni ste za to.
Čestitam!
Upam, da boste kdaj napisali tudi knjigo o Jablah, saj ste skoraj domačin.

Marička


bralec
28.08.2019 ob 20:48

Dobr si, da si tolk napisu!
Bravo!

bralec tvojih knjig


Marko
22.08.2019 ob 12:56

Zanima me, zakaj moj soimenjak Marko, Marko Naberšnik, ne posname filma po vaši knjigo Samotna divja roža o Veroniki Deseniški. To je naša najlepša ljubezenska zgodba. Marko bi to znal.
Če je znal o Ciganih oziroma Romih, bi to še lažje, film pa prodal po vsej Evropi.
Marko, kaj čakaš, kaj stojiš!

Marko


Marko
22.08.2019 ob 12:56

Zanima me, zakaj moj soimenjak Marko, Marko Naberšnik, ne posname filma po vaši knjigo Samotna divja roža o Veroniki Deseniški. To je naša najlepša ljubezenska zgodba. Marko bi to znal.
Če je znal o Ciganih oziroma Romih, bi to še lažje, film pa prodal po vsej Evropi.
Marko, kaj čakaš, kaj stojiš!

Marko


Elizabeta
20.08.2019 ob 13:10

Vaše knjige, spoštovani pisatelj, so ODLIČNE.
Posebej so me navdušile knjige o Celjskih grofih in knezih.
Tudi jaz predlagam Ministrstvu za šolstvo, da te knjige uvede v obvezno čtivo, še posebno knjigo o Veroniki Deseniški. V njej se izve vse iz tistega časa na naših tleh.
Ker je žena predsednika vlade Marjana Šarca diplomirala iz vaših romanov in ker je tudi Šarec vaš prijatelj z RTV-eja, upam, da se bodo na Ministrstvu kaj zganili. Učimo se zgodovine iz vaših knjig, pa bo vse v redu.
To je kot nalašč za maturitetno nalogo, ne pa tuja književnost.
Predlagam tudi, da se po teh knjigah posname dolgo nadaljevanka.

Čestitam!

Elizabeta


Mirjam
15.08.2019 ob 06:06

Tvoje knjige so OK.

Mirjam


Matej
11.08.2019 ob 13:10

Prebral sem knjigo RADOVAN GOBEC.
Zelo lepo ste napisali o našem velikem skladatleju in dirigentu.
Knjigo mi je bilo v užitek prebrati.
HVALA!

Matej


STATISTIKA
08.08.2019 ob 16:41

Po podatkih cobissa je bilo v prvih sedmih mesecih leta 2019 izposojenih

23.968 Sivčevih knjig.

Najbolj izposojene knjige so bile:

1) Izgubljeno srce ………….. 1090 krat

2) Ne pozabi najine ljubezni …. 841

3) Prihajam vsak dan na breg …. 573

4) Vitezi jutranje zarje …….. 481

5) Samotna divja roža ……….. 399

6) Bleščeče celjske zvezde …… 391

7) Kraljica s tremi kronami ….. 371

8) Kralj Samo ………………. 326

9) Karantanski rokopisi ……… 308

10) Dopust s taščo ………….. 302

Itn.


Jani
06.08.2019 ob 13:37

Gospod Sivec,

imam idejo: napišite grajsko zgodbo o gradu Jablje. To je vaš bližji grad in gotovo dobro poznate njegovo zgodovino.

Lep pozdrav!

Jani


Milena P.
03.08.2019 ob 11:52

Hvala za lepe in zanimive knjige. Milena


Pavel Č.
31.07.2019 ob 17:42

Rad berem vaše knjige. Prebral sem skoraj vse. Napište še kakšno dobro!!! P.


Mirko
28.07.2019 ob 09:22

Gospod pisatelj,
prebral sem veliko vaših knjig.
Vse so v redu.
V primerjavi z mnogimi drugimi, ki opisujejo le svoje frustracije, iz vaših knjig veliko izven.
Predlagam slogan za vaše knjige:
KNJIGE, KI NEKAJ POVEDO!
To vam brezplačno dajem v premislek in uporabo.

Mirko


Mengšanka
25.07.2019 ob 21:46

Bil je zelo lep pogreb za Francem Blejcem.
Vi pa ste najlepše govorili na žalni seji. Iz srca. To šteje.

Mengšanka


Dragica Oblak, Aljaska
20.07.2019 ob 20:57

Gospod Ivan

sem danes dobila vašo knjigo MOJIH PRVIH SEDEMDESET.
LEPO STE NAPISALI O MENI.
sem počaščena.
HVALA,
Vi ste čudovit človek!

Dragica


Mateja R.
18.07.2019 ob 08:24

V Zarji sem prebrala, da ste dobili visoko državno odlikovanje – red za zasluge za narod.
ČESTITAM!
Zaslužili ste si to!!!

vaša redna bralka Mateja R.


Silvestra Brodnjak
16.07.2019 ob 06:58

Draga Marinka in vsi prejemniki Tvojega pisma!

Hvala za priložnost, da preko fotografij podoživim veličino dneva in dogodka, ki ste mu lahko prisostvovali. V mislih sem bila z Vami ves dopoldan, ko sem predvidevala, da po protokolu poteka Vaše srečanje s predsednikom Pahorjem in g. Ivanom Sivcem. Nagrada je prišla v pravem trenutku (jubilej) v prave roke, ki so natipkale že toliko in toliko miljonov znakov, da je nastalo tako veliko število knjig, strani, vrstic in besed…
Iskrene čestitke nagrajencu.

Vsem prijazen pozdrav iz okolice Ptuja!

Silvestra Brodnjak


M.in S.
16.07.2019 ob 06:56

Dragi Ivo,
Iskreno ti čestitava ob prejemu državnega odlikovanja,ki ti ga je podelil predsednik Pahor.Čestitka je malo z zamudo,ampak sva počitniško razpoložena in slabo gledava tv in časopise bereva za nazaj. Lepo poletje vama želiva in vaju lepo pozdravljava,

Sašo in Marjeta


Franc Kompare
15.07.2019 ob 11:48

Dragi Ivan!

Skupaj z Esther Ti čestita za visoko državno odlikovanje, še posebej zato, ker si domači glasbi dal dokument svetovnega formata, ki bo priznan šele pozneje, podobno kot Plečnikov opus, ki potrjuje veličino slovenskega človeka.

Lep pozdrav!

Franc Kompare


M. P.
13.07.2019 ob 11:15

Spoštovani g. Ivan Sivec!
Prisrčne čestitke tudi od nas Mirkota – žene Minke in Staneta – Marije Novak za državno odlikovanje “SREBRNI RED ZA ZASLUGE”, ki Vam ga je pred parimi dnevi podelil predsed. drž. Borut Pahor. Veliko delovnih aktivnosti na polju Vaše strokovnosti v kulturi in znanosti za dobrobit slovenskega naroda.
Kadar Vas pot vodi na Gorenjsko se pri nas oglasite; prisrčno vabljeni!

Prisrčen pozdrav! Mirko Poličar


MARJAN
13.07.2019 ob 10:41

ČESTITAM K NAGRADI ZA RED ZA ZASLUGE ZA SLOVENSKI NAROD!

MARJAN


m.
12.07.2019 ob 14:43

Čestitam za priznanje, čeprav nagrade niso nikoli krojile tvoje volje do ustvarjanja in življenja.Naj bo tko tudi naprej! m.


D. P.
11.07.2019 ob 19:09

Cenjeni mag. Ivan Sivec, čestitam za izjemen opus v bogati literarni karieri. Priznanje predsednika države Republike Slovenije Boruta Pahorja je potrditev za vsestransko ustvarjalnost, presežkov nad presežki, ki na umetniški način izražajo narodno zavest. Verjamem, da tudi Prešernova nagrada še pride …

D. P.


M. J.
11.07.2019 ob 19:08

Iskrene čestitke! Zaslužno! Še kakšna nagrada bi morala priti. Vesel sem zate, pa tudi za to, da je s teboj posredno tudi slovenska beseda dobila potrditev na najvišjem političnem nivoju. Ko bi le bilo tudi v vsakdanji politiki tako!

M. J.


T. T.
11.07.2019 ob 19:06

G.Ivan neizmerno vesel sem da ste prejeli to nagrado.To potrjuje,da ste naredili veliko za dobrobit slovenstva.Jaz pa Vas občudujem že od nekdaj.Vaši domači so gotovo ponosni na vas vse dobro Ivan predvsem pa še veliko ustvarjalnih trenutkov .Poklon!

T. T.


Marica
10.07.2019 ob 16:01

Gospodu mag. Ivu Sivcu ob življenjskem jubileju

Ivo je v maju – najlepšem mesecu v letu –
svoj lep jubilej – prvih 70 let praznoval.

Veliko lepega je v življenju doživel,
polepšal trenutke mnogim ljudem.

Uspeh ob vsem tem res ni izostal,
saj znani pisatelj in pesnik je postal.

Sledile so knjige o Avseniku, Miheliču in Slaku,
zgodovinske, leposlovne…, na vsakem koraku.

Igre, romani, besedila za popevke in harmoniko,
so prihiteli na dan s srcem in ljubeznijo.

Več kot je pisal, več ljudi je spoznal,
tudi kralj polk in valčkov postal.

Celo Slovenijo je prevozil, srečeval ljudi,
bogastvo našel je v njih in slovenski zemlji.

Ujel se je v srca mnogih preprostih ljudi,
tudi v srcih ljubljanskih tajnic lep spomin živi.

Vse najboljše, srečno in srčno dalje.

Marica Androjna

V Ljubljani, maj 2019


Marica
10.07.2019 ob 16:00

Vsako desetletje človeškega življenja,
ima svojo srečo, svoja upanja, svoje obete.
(Goethe)

Spoštovani in dragi jubilant Ivo,

na kratko sem vam z zgornjim verzom voščila na fb za vaš okrogli jubilej. Spremljam vaše objave na fb … Čestitam!

Veseli me, da ste lepo praznovali, so vas pozorno počastili, vam služi zdravje …
Čestitam tudi za današnje priznanje RS.

Za 60. jubilej sem vam napisala pesem. Sedaj sem jo želela sestaviti na novo,
a spremenila sem le nekaj, večino pa pustila, ker je vse del vas in vaše lepe zgodbe.

Pošiljam z zamudo, a srcem in dobrim namenom, saj pravijo, da se mora okrogla praznovati vse leto. Naj praznovanje traja.

Vse najboljše in še na mnoga zdrava in ustvarjalna leta.

Prijazen pozdrav,

Marica

Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi.
(Tone Pavček)


Josip
08.07.2019 ob 19:57

Gospod Sivec,

Ministrstvu za šolstvo predlagam za maturo tri vaše knjige: Samotna divja roža, Ne pozabi najine ljubezni in Izgubljeno srce.
To so knjige, ki so vredne branje za mladino in tastare.

Josip


A. R.
07.07.2019 ob 06:51

Spoštovani gospod Ivan Sivec! Ravno včeraj sem prebral vašo knjigo Moj ljubljeni Tartini, katera me je tako potegnila vase, da sem jo prebral še istega dne. Všeč mi je predvsem tekoče pripovedovanje, tako, da vsaka čast! / Pravzaprav vaše knjige berem in spremljam od osnovne šole naprej. Pričel sem s pustolovskimi knjigami kot so Čarobna violina (še zdaj po tolikih letih ne vem, če je imel gospod Tartini v resnici tri ali štiri violine ali pa je tista, ki sta jo odkrila Žiga in Tomo pravzaprav izmišljena…), Prekletstvo zlata, Krokarji viteza Erazma… / Tudi sam se ukvarjam z pisanjem (trenutno so moje zgodbe objavljene le v literarnih zbornikih in občinskem glasilu, od letos tudi v spletni online reviji locutio), pa me zanima, kako ste prišli v stik z vašo prvo založbo? Predvidevam, da ste tudi sami objavljali najprej kje v literarnih revijah? / Zelo napete so se mi zdele tudi Vaše športne detektivke (upam, da sem našel pravi izraz za ta žanr) z glavnim junakom Urošem Poljanskom. Pričel sem brati tudi vaše biografske in zgodovinske romane. / A se morda kaksna predstavitev knjige/ nastop obeta tudi v Pomurju? / Iskrene čestitke ob vaši izdani 155 izdani knjigi, po številu napisanih knjig ste prehiteli tudi Franceta Bevka (čeprav seveda pri pisanju knjig ne gre za tekmovanje)! Presegel vas bo, predvsem po kvaliteti, malokdo… /Želim vam vse dobro na vseh področjih vašega življenja! Vaš zvesti bralec A. R. iz Goričkega


STATISTIKA
07.07.2019 ob 06:20

Po podatkih knjižničnega sistema cobiss je bilo v slovenskih knjižnicah v prvi polovici leta 2019 izposojenih 19.648 Sivčevih knjig. Najbolj izposojene so bile:

1) Izgubljeno srce …………. 940 izposoj

2) Ne pozabi najine ljubezni … 711

3) Prihajam vsak dan na breg … 469

4) Sanje, daljše od življenja . 427

5) Vitezi jutranje zarje …… 393

6) Samotna divja roža ……… 326

7) Kraljica s tremi kronami … 311

8) Bleščeče celjske zvezde …. 303

9) Zadnji keltski poglavar …. 289

10) Poslednji celjski knez ….. 288

Itn.


Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor
04.07.2019 ob 07:45

1820. Ukaz o podelitvi odlikovanja Republike Slovenije, stran 4513.

Na podlagi sedme alineje prvega odstavka 107. člena Ustave Republike Slovenije ter 4. točke 7. člena in 10. člena Zakona o odlikovanjih Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 69/04 – uradno prečiščeno besedilo) izdajam

U K A Z

o podelitvi odlikovanja Republike Slovenije

Za izjemno obsežen, raznolik in odmeven avtorski opus, ki neguje narodno zavest, prejme
MAG. IVAN SIVEC

RED ZA ZASLUGE.

Št. 094-01-10/2019-5
Ljubljana, dne 21. junija 2019

Borut Pahor
predsednik
Republike Slovenije

URADNI LIST SLOVENIJE


bralka Mateja
04.07.2019 ob 07:12

Prebrala sem Mojih prvih sedemdeset. ZELO lepo ste opisali svojo ženo in taščo, pa tudi svoje otroke in prijatelje.
Očitno ste srečen človek.
Čestitam!

Mateja