Project Description

Gusarji na obzorju

Mladinski roman o ribičih z otoka Visa, ki so hodili na ribolov na sredini Jadrana, v bližino Palagruže. Na morju dozoreva fant Krištof, ki je zaljubljen v Anko s sosednjega otoka. Ribiče večkrat preseneti kakšna nepredvidena stvar: vihar, brodolom, gusarji…

Napeta morska zgodba, napisana po pripovedovanju viških ribičev.
Pisatelj je s policijo obiskal zadnje naseljene otoke na Jadranu in občutje prelil v zanimivo pustolovsko-romantično pripoved za odraščajoče fante in dekleta.

Ilustracije Dunja Kofler.

Urednica Valči Ravbar je pripravila za radijsko pripoved v režiji Metke Rojc Gusarje na obzorju – 7. nadaljevanj. Nadaljevanka je bila predvajana avgusta 2001. Knjigo je prebiral Boris Kralj. Posneto je bilo namreč že leta 1991.

Navigare necesse est/Plovba je nuja.

To je zgodba, ki jo je napisalo trdo in samotno otoško življenje sredi Jadrana. Poznajo jo samo še neugnani valovi najlepšega morja na svetu, sončni otoki z Visom v sredini srebrne ogrlice in beli galebi na prostranstvu sinjega morja.

Tiste zgodnje pomladi se je Krištof zaljubil do ušes. Čeprav ni imel niti osemnajst let, se ga je kar čez noč dotaknila neusmiljena Amorjeva puščica.

Krištof je čutil, d abosta z babico na Braču vsaj pol ure prej kot sicer …

Založba: Kmečka knjižna zbirka, Ljubljana
Leto izdaje: 1991
Obseg: 222 strani
Format: 20,6 x 15 cm
Naklada: 4.000 izvodov trde platnice
Knjiga je razprodana, lahko pa si jo izposodite v knjižnici.