Project Description

Tedaj so cvetele češnje

Ljubezenska zgodba, ki se odvija na vasi med Alešem in Tejo, postavi pa se na preizkušnjo, ko se Aleš v prometni nesreči hudo poškoduje in ostane na invalidskem vozičku.
Vseh štirinajst poglavij je uvedenih s sonetom, ki se skupaj zlivajo v sonetni venec z akrostihom: V IMENU LJUBEZNI.

 

“Knjiga Tedaj so cvetele češnje se precej razlikuje od prejšnjih, tako po zgradbi kakor tudi po vsebini. V ospredju je ljubezenska zgodba, ki se prepleta med glavnima osebama. Oba komajda vstopata v življenje, vendar se morata že v cvetu mladosti srečati s kruto življenjsko resničnostjo.”
iz nepodpisane spremne besede

Bil je fant, star dobrih devetnajst let, vendar se je pri njem življenje v hipu tako rekoč ustavilo. Nekega jutra, na ovinku, v domači vasi …

Pri dobrih devetnajstih je začel sovražiti vse tisto, kar mu je bilo nekdaj najdražje. Edinole voziček, s katerim se je lahko premikal sem ter tja, mu je pomenil veliko, največ v tistih trenutkih.

In če je bil pošten do sebe, ga je bolj kot domača kmetija bolela misel na Tejo, na svoje dekle. Živela je nekje onkraj snežink, tam daleč za snegom, na drugem koncu sveta, čeprav je bilo do tja le nekaj sto metrov. Za zdravega fanta le nekaj korakov, za Aleša pa …

Založba: Kmečka knjižna zbirka, Ljubljana
Leto izdaje: 1982
Obseg: 266 strani
Format: 20,6 x 14,6 cm
Naklada: 4.000 izvodov trde platnice z ovitkom

Knjiga je razprodana, lahko pa si jo izposodite v knjižnici.