Project Description

Lepše življenje

Šest novel:
–  Lepše življenje
–  Poročna obleka
–  Krvave planike
–  Konj
–  Dvojni obrazi
–  Ledeno poletje

Pred vami je šest bolj ali manj nesrečnih življenjskih usod, ki skušajo z blagim opozorilom pokazati na nekatere krive poti današnjega prehitrega tempa življenja in izgubljanja duhovnih vrednot. Šest novel za šest delovnih dni. Sedmi dan pa naj bo več kot samo za razmislek…

Urednik Silvester Čuk

“Življenje je hrepenenje. Hrepenenje po lepšem življenju. A kaj, ko se malokomu uresniči. Vmes pride vse preveč slabih ljudi, vse preveč naših in drugih usodnih zmot. Videti je, kot da se ničesar ne naučimo od drugih. Na življenjske vrednote, ki so druge obdržale nad vodo, pa največkrat namenoma pozabimo in nočemo slišati zanje. Življenje začenjamo vedno znova. Znova in znova pa tudi hrepenimo po lepšem življenju.”

Vsaka pomlad prinese novo življenje. Novo življenje v naravo in novo življenje v ljudi. Pozimi se nabere toliko življenjskih sanj, da komajda čakajo, da planejo na dan. Ko pa močneje zasveti sonce, ko vzbrsti vsak cvet, ko se na vsakem koraku začenja novo življenje, tudi sanje silovito planejo na dna. Pa čeprav so bile pozimi še tako globoko prikrite.

Zakrajškovi so živeli v majhni hiši na robu vasi Zaboršt. Njihova hiša je bila videti tudi od blizu skromna, tako rekoč neupadljiva za oči. Zdelo se je, da stoji poleg vasi kot neke vrste nepotreben privesek.

Ko je bil Zakrajšek po možganski kapi invalidsko upokojen, so se Zaborščani še manj zanimali zanje.

Založba: Založba Ognjišče Koper
Leto izdaje: 2001
Obseg: 224 strani
Format: 11,6×18,6 cm
Naklada: 6.500 izvodov trda vezava ilustracije Peter Škerl

Knjiga je razprodana, lahko pa si jo izposodite v knjižnici.