Project Description

Usodni pečat

Napeta pustolovska zgodba o Ambrožu in Aniti, ki sta na začetku samo prijatelja, rada pa bi odšla skupaj študirat na kamniško gimnazijo. Ambrož vodi pot iz Komende na Malto, od tam pa oba skupaj odpotujeta na Lanšprež na Dolenjskem… po poteh znamenitega Slovenca Petra Pavla Glavarja oziroma za lovom pomembne listine s pečatom.

“V Sloveniji kar mrgoli zakladov, le odkriti jih je treba. Sam sem torej, skupaj z urednico DZS Bredo Rajar, s katero sem našel prijeten ustvarjalni stik, štiri zaklade že odkril. Novih zamisli pa imam še zelo veliko in za vas, dragi mladi bralci, bi rad napisal še veliko knjig.”
iz avtorjeve spremne besede v knjigi

Začelo se je z velikim presenečenjem. Pravzaprav bi kmalu vsi padli na zadnjo plat. Bilo je čudovito junijsko popoldne, polno sonca in prve puhteče pomladne toplote …

Vse je bilo kot v pravljici, le v šoli so pritiskali na učence tako hudo, da bi se najraje vsi po vrsti dali za mesec dni zamrzniti.

V to idilo se je zarezalo hrumenje velikega tovornjaka, ki je kakor vlak na štirih gumijastih kolesih sopihal proti Bregu …

“Je Ambrož doma? Tudi zanj imam pomembno novico!” je pomežiknilč očka proti ženi.

Založba: Državna založba Slovenije Ljubljana
Leto izdaje: 2000
Obseg: 190 strani
Format: 20,6 x 13,4 cm
Naklada: 2.000 izvodov trde platnice

Knjiga je razprodana, lahko pa si jo izposodite v knjižnici – tudi kot e-knjigo.