Project Description

Bog na dopustu

Pripoved o tem, kako je več kot sto tisoč Slovencev ‘znorelo’ in si z navdušenjem začelo postavljati svoje hišice v cvetju. Primanjkovalo je cementa, peska, opeke, vsega… imeli pa smo železno voljo in neskončno potrpljenje.

“Na krajevni skupnosti so bili tedaj pravi kampeljci. V ulici so osnovali gradbeni odbor za cesto, to pa je hkrati pomenilo, naj se kar sami skregamo med seboj, če nas prepir navdaja z zadovoljstvom.”
stran 115

Vesele zgodbe o gradnji hiše – v tolažbo vsem graditeljem

Ljudje smo različno premaknjeni. So taki, ki vse življenje zbirajo znamke, njihovi potomci pa celotno zbirko lahko kar spotoma vržejo v smeti. So taki, ki vse življenje zbirajo avtomobile, nazadnje pa jih v smrt zbije motorist. Smo pa tudi taki, ki smo trčeni veliko bolj izvirno in smo si zgradili celo svoje hišice. Pravzaprav ne navadne hišice, ampak – kot si predstavljajo tisti, ki jih niso nikoli gradili – hišice v cvetju.

V začetku sem bil sam … Sam brez hiše, brez žene in celo brez tašče. Taval sem sem ter tja kot mesečnik ob polni luni in iskal … Še sam ne vem, kaj sem iskal. Oba moja brata ter vsi naši sosedje in znanci so delali hiše, pa sem si pri dvajsetih rekel, da si jo bom postavil tudi jaz!

Založba: Založba Brazde Ljubljana
Leto izdaje: 1994
Obseg: 158 strani
Format: 20,4 x 14,4 cm
Naklada: 2.000 izvodov trde platnice

Knjiga je razprodana, lahko pa si jo izposodite v knjižnici.