Project Description

Dobra vila Valentina

Slikanica s pravljico o prijazni gozdni vili in živalih.

Ilustracije: Tina Švajger.

V GOZDU ZA VASJO JE ŽIVELA DOBRA VILA VALENTINA, KI JE SKRBELA ZA ZAJČKA ZAKAJČKA, SRNICO TRNICO TER FAZANE Z IMENI AEROPLAN, RAZIGRAN IN ZASPAN. ŽIVLJENJE V GOZDU JE DOLGO ČASA POTEKALO MIRNO IN LEPO. NAENKRAT PA JE DOBRA GOZDNA VILA ZBOLELA. GOZDNI PREBIVALCI SO POSTALI VSI ZMEDENI, PRAV VSE JE ŠLO NAROBE. IN KDO JE HOTEL VILI STREČI PO ŽIVLJENJU? TISTI SEVEDA, KI JE IMEL SLABO VEST. KDO PA JE BIL TO, LAHKO IZVESTE, ČE PREBERETE VSO KNJIGO IN NATANČNO PREGLEDATE VSE RISBE.

ZA VNUKE IN VNUKINJE
OD 4. – 7. LETA

/ odlomek iz teksta: /
V GOZDU JE ŽIVELA DOBRA VILA, VILA Z IMENOM VALENTINA. BILA JE VELIKA KOT SMREKA, SLOKA KOT TOPOL, V OBRAZ PA BELA KOT BREZA. DOLGI SVETLI LASJE SO JI PADALI PREK RAMEN SKORAJ DO TAL. PRAMENI LAS SO SE JI SVETILI KOT SONCE, TAKO DA SO BILI TUDI NAVSEZGODAJ ZJUTRAJ ALI POZNO ZVEČER VIDETI KOT SONČNI ŽARKI.

VILA VALENTINA JE BILA DALEČ NAOKROG ZNANA PO TEM, DA JE RADA POMAGALA VSEM GOZDNIM ŽIVALIM. KER JE BILA TAKO DOBRA IN PRAVIČNA, SO JO IMELI VSI RADI.

DOBRA VILA VALENTINA JE VSAKO JUTRO VSTALA ŠE PRED SVITOM. ŠLA JE POKLICAT ZAJČKA, SRNICO IN FAZANE, DA BI ŠLI ŠE PRED JUTROM NA PAŠO. TEDAJ SO NAMREČ SKORAJ VSI DRUGI PREBIVALCI, TUDI TISTI NAJBOLJ HUDOBNI, ŠE SPALI.

Založba: Založba ICO Mengeš
Leto izdaje: 2009
Obseg: 24 strani
Format: 29,7 x 21 cm
Naklada: 650 izvodov barvni tisk, trda vezava

Knjiga je razprodana, lahko pa si jo izposodite v knjižnici.