Project Description

Enajsta ovira

Peta samostojna pripoved o zakulisju športa. Novinar-detektiv Uroš Poljanšek tokrat raziskuje kriminalni primer iz atletike. Na velikem atletskem tekmovanju v Zuerichu nepridipravi ukradejo glavno nagrado, vredno milijon dolarjev. Še bolj srhljivo tragično pa je to, da zmagujejo tekmovalke, ki uživajo čudna poživila, zaradi njih pa se tako rekoč pred očmi javnosti spreminjajo – v moške!

Poljanšek, ki je šolo poljubljanja že zdavnaj zaključil, se je sam pri sebi globoko zamislil. Pa ne, da Melita zmaguje samo zato, ker jo napaja trenerjeva ljubezen? To bi bilo preveč preprosto, čeprav je po drugi strani že slišal, da ljudje, če so naravnani v pravo smer, lahko dosežejo veliko več kot tisti, ki nimajo nikogar na svetu.

“Ampak ali nisva rekla, da bova pred tekmo abstinirala?” se je zahihitala Melita.

“Zadnjič tudi nisva, pa je bilo vse v redu.”

Melita se je naenkrat odmaknila in rekla s povsem zemeljskim glasom: “Upam, da se mi ne prilizuješ samo zaradi … denarja …?”

Trener je ostal brez besed.

“Ali nisi bral zadnjič v Ekipi, da namerava pobrati tisti milijon dolarjev,  potem pa jopobrisati za vse večne čase na Sejšele in Slovenijo pustiti na cedilu?”

Založba: Mladinska knjiga Ljubljana
Leto izdaje: 1999
Obseg: 238 strani
Format: 18,6 x 12,6 cm
Naklada: 1.300 izvodov trde platnice

Knjiga je razprodana, lahko pa si jo izposodite v knjižnici.