Project Description

Hodim z rokami

Pripoved o življenju in športnih uspehih Mirka Lebarja, invalida, ki nima nog. Kljub temu se je povzpel na streho Evrope, na Mont Blanc, o njem je posnel odličen film, bil je nosilec olimpijskega ognja.

Vsem zdravim in invalidom v premislek in za zgled.
Vsi sodelavci, od pisatelja Sivca do založbe ICO, podjetja INO iz Celja do Tiskarne Optima iz Ljubljane in lektorice Darinke Štolfe so vse delo opravili zastonj in vse izvode podarili Mirku Lebarju za nadaljnje športne podvige.

 

“Knjiga, ki je pred vami, je pripoved o mojem življenju. Gospod Ivan Sivec, pisatelj in moj prijatelj, je prisluhnil moji življenjski izpovedi ter jo s prefinjenostjo in tenkočutnostjo zapisal v tej prelepi knjigi. Za to se mu zahvaljujem iz dna srca in enako iskreno se tej zahvali pridružuje tudi moja soproga Aleksandra, sicer velika ljubiteljica knjig pisatelja Ivana Sivca. Obema nama je tudi v čas, da si je pisatelj izbral zgodbo mojega življenja za svojo novo knjigo.”
Mirko Lebar

Kdo ve, če ne bi izkrvavel kar na progi, če njegovih prijateljev vzklikov bolečine ne bi slišala neka ženica, ki je hodila proti postaji v bližini tirov. Obležal je namreč dobrih sto metrov stran od postaje. Ker je bila že krog in krog tema, je imel še neverjetno srečo, da ga je sploh pred jutrom odkrila.

“Ježeš, obe nogi mu je zmečkalo!” bi se kmalu ženica sama sesedla od strahu, ko ga je zagledala na tirih. Odhitela je k postajenačeniku in začela kriliti z rokami:

“Hitro preusmerite vlak! Tamle na tirih leži neki fant ves v krvi!”

Založba: Založba ICO Mengeš
Leto izdaje: 1999
Obseg: 158 strani
Format: 21,6 x 14,6 cm
Naklada: 2.000 izvodov trde platnice, barvne slike

Knjiga je razprodana, lahko pa si jo izposodite v knjižnici.