Project Description

S prijateljico v postelji

Ivan Sivec je najbolj plodovit slovenski pisatelj. Napisal je knjig. Mnogi pravijo, da trikrat preveč, našli pa smo tudi nekaj posameznikov, katerim se zdi ta številka veličastna in celo vredna občudovanja.

Pravzaprav ti zelo zavidam! Vedno zelo rad skočiš z različnimi prijateljicami in sanjaš z njimi. S tabo jih je nešteto in to po cele noči. Ko pride jutro in se neizmerno srečne zbudijo s teboj, pa jih ves vznesen odneseš na varno. Potem pa, da je tvoj dan lepši, spet srečaš drugo. No, priznam, jaz lahko o tem samo sanjam. Sicer pa: srečno pot – v posteljo!
Primož Suhadolčan

/ tri anekdote iz knjige: /

157.

Piramida

Dve sezoni sem nastopal v priljubljeni televizijski oddaji, ki jo je vodila simpatična in pametna voditeljica Erika Žnidaršič, Piramida. Zaradi teh nastopov se je branost mojih knjig povzpela tedaj celo na prvo mesto. Televizija je pač vražji medij. Tudi v oddaji sem prišel čisto pod vrh, na koncu me je premagal politik Karl Erjavec, ki je imel za seboj pač volilni štab in veliko množico istomišljenikov. Ko je videl, da gre tudi meni jezik dobro od rok, mi je prav počasi rekel:

»Gospod Sivec, vi pa ste tako dobri, da bi lahko vstopili v Desus. V naši stranki prav primanjkuje tako dobrih in pametnih govornikov.«

Za šalo sem mu odvrnil:

»Morda pa bi res vstopil.«

»Lepo, lepo, kar jutri se oglasite pri meni. Toplo dobrodošel!«

»Toda samo pod enim pogojem! Da takoj postanem predsednik stranke.«

»O, potem pa vas ne potrebujemo,« je bil kratek Erjavec.

158.

Pravljičar

Ko sem nastopal v Piramidi, sem z lahkoto premagal marsikoga med svojimi tekmovalci, med drugim tudi znano popevkarico Alenko Pintarič. Ko smo obravnavali temo o skokih čez plot, sem menil, da vsi pač ne delajo tega in da je splošno mnenje o nezvestih moških pretirano. Ona pa me je hotela čim bolj potisniti v kot in mi je zabrusila:

»Ah, ti si pa res en velik pravljičar!«

Sam pa sem ji odvrnil:

»To je pa tudi res. Napisal sem veliko pravljic.«

To ji je povsem vzelo sapo.

159.

Snaha Tina

Sin Iztok dolgo časa ni imel nobenega dekleta, veliko pa se je kot navdušen ljubitelj nogometa družil z navijaško skupino Green Dragons. Z mojo najdražjo sva se že ustrašila, da dekleta ne zna osvojiti. Še posebej, ker ga sam kot oče o določenih stvareh nisem nič podučil.

A zadeva se je kaj kmalu uredila. Dobil je simpatično in skromno ženo Tino, ki je povrhu še odlična risarska. Narisala mi je več slikanic, pa tudi odlične portrete za rimsko tetralogijo.

Ko sem ji nekoč potožil, da mu določene stvari nisem nikoli povedal in da je v tem popolni amater, pa je odvrnila:

»Res je amater, ampak zelo nadarjen!«

Založba: Založba ICO Mengeš
Leto izdaje: 2017
Obseg: 176 strani
Format: 24,5 x 17,5 cm
Naklada: 500 izvodov trde platnice

Knjiga je razprodana, lahko pa si jo izposodite v knjižnici.