Project Description

Setev pomladnega vetra

Spopad mlade in starejše generacije na kmetiji in nerazumevanje, ki požene skupno življenje v propad. Nova setev je kot setev pomladnega vetra, ki ne prinese veliko.

“Setev pomladnega vetra je pripoved mladega gozdarja, ki proti svojim načrtom pusti dobro služno in se priženi na kmetijo.Tu naleti na kopico težav, ki ne izvirajo samo iz zastarele kmetije, ampak predvsem iz starokopitnega tasta, ki hoče obdržati vse vajeti še v svojih rokah.”
iz nepodpisane spremne besede

Živo se spominjam tiste nedelje. Bila je topla, sončna, polna nekakšne slovesnosti in prazničnosti. Nebo je bilo čisto, kot umito, gore so nemo stale na obronkih polja, kot bi jih imel na dlani, vasice so se skrivale med razkošne krošnje lip in zoreče sadje.

Že dopoldne sem opral avtomobil, po kosilu pa sem se podal naokrog brez cilja. Navadno sem počakal v parku, šel sem pogledal na Kočo, nazadnje pa sem se največkrat ustavil v kinu.

Ničkolikokrat sem se v gozdu naslonil na drevo in se zasanjal …

Vse pogosteje je prihajalo med debli k meni vitko dekle, mlado in lepo, ter se mi smehljalo. Čutil sem vonj njene polti, dišali so njeni lasje, božal me je njen pogled …

Založba: Kmečka knjižna zbirka, Ljubljana
Leto izdaje: 1980
Obseg: 270 strani
Format: 20,6 x 14,6 cm
Naklada: 4.000 izvodov trde platnice z ovitkom

Knjiga je razprodana, lahko pa si jo izposodite v knjižnici.